Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hříbky s paprikami v nálevu

14. 9. 2014

 

HŘÍBKY S PAPRIKAMI V NÁLEVU

 
Ingredience:
1500 g hříbků,
500 g kapie,
500 ml octa,
500 ml vody,
80 g cukru,
30 g soli,
6 bobkových listů,
10 kuliček pepře,
10 kuliček nového koření,
1 lžíce hořčičného semínka.

 
Postup:
Hříbky nakrájíme a povaříme pět minut v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Papriky nakrájíme na nudličky. Svaříme vodu, ocet, sůl, bobkový list, pepř, nové koření, hořčičné semínko a cukr. Nálev povaříme pět minut a necháme vychladnout. Houby promícháme s paprikou a vložíme do sklenic. Zalijeme nálevem a sterilujeme 30 minut při 90°C.