Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní houbový salát ke grilovanému masu

14. 9. 2014

 

PIKANTNÍ HOUBOVÝ SALÁT KE GRILOVANÉMU MASU

 
Svaříme nálev pro salát:
1 l vody,
10dkg cukru,
2 dkg soli (2 lžíce),
2 dl octa,
6 x pepř,
6 x nové koření,
2 x lžička hořčičného semínka

 
Nálev vaříme 10 min, pak přidáme na hrubé plátky krájenou cibuli a papriku podle chuti, orientačně by mělo být 3 díly hub, 2 díly cibule, 2 díly papriky, paprika má být minimálně zelená a červená, může být i mírně pálivá.

 
Postup:
Očištěné tvrdší druhy hub (1 kg) nakrájíme na větší kusy a dáme do mísy a svaříme nálev pro salát. Nálev s cibulí a paprikou odstavíme, po 3 min. a zchladnutí na cca 50-60°C nalijeme na houby v míse. Směs promícháme a plníme je rovnoměrně s nálevem do sklenic, houby necháme louhovat ve sklenicích 12 hod., čerstvé houby pustí šlem. Pak sklenice sterilizujeme 20 min. při 85°C. Podáváme ke grilovanému či pečenému masu.